Poesia a Sant Cugat 2004


 

 
 

Inici  | Programa d'actes |   Poetes  |   Enllaços  |   Contacte  |   Crèdits  

 
 

Activitats Paral·leles

 
   
 
Casa del llibre,
Barcelona

21 d'octubre. 13h.
Presentació del llibre Mamut, d'Enric Virgili
guanyador del III Premi de Poesia Sant Cugat '04 a la memòria de Gabriel Ferrater.

I presentació de les bases de la IV edició.

   
Restaurants de Sant Cugat

Postres de poetes
5,6,12 i 13 de novembre
Postres de poetes


Si aquests dies sortiu a sopar a Sant Cugat, és possible que us trobeu amb aquesta original degustació poètica. Una proposta poètico-gastronòmica del poeta D. Sam Abrama i l'actriu Sílvia Servan, conjuntament amb els alumes dels tallers de teatre de la Unió.

Restaurants col·laboradors:
Be-Bop, Cafè Gina, Cantonada, Celler de Santa Maria, Brins, Torrada Grill i Bahía.
Organitza: Fundació Sant Cugat
Coordinen:
D. Sam Abrams i Sílvia Servan.
   
TOT PO-e-SI-@


Poemes seleccionats
Qualsevol persona, de qualsevol edat a partir dels sis anys, pot participar-hi amb els seus poemes. Una àmplia i diversa selecció dels poemes rebuts, feta pel poeta i col·laborador santcugatenc Lluís Calvo, es publica al Tot Sant Cugat i al Diari de Sant Cugat, i també a la pàgina web de Poesia a Sant Cugat, cada divendres a partir del dia 1 d'octubre i fins al 13 de novembre.
Els poemes d'una extensió màxima de 14 versos, cal fer-los arribar a l'adreça
centrecultural@santcugat.org a partir del dia 20 de setembre. Els autors dels poemes seleccionats, a més de veure publicats els seus poemes, rebran dues invitacions per al VII Festival de Poesia Catalana a Sant Cugat del dia 13 de novembre. Els poemes hauran d'anar acompanyats del nom, l'edat i un número de telèfon. La data límit per enviar els vostres poems és el dijous 4 de novembre, tot i que us recomanem que els feu arribar el més aviat possible un cop oberta la convocatòria (20 de setembre) per tal d'optimitzar les possibilitats de publicació.


Col·laboren:
Lluís Calvo i Manel Turon

   
Duets de poesia a la tardor
(Cafè-Auditori
Pl. Centre Cultural s/n)

Un dimecres d'octubre, novembre i desembre
a les 20h

Tindrem ocasió de sentir un tàndem de poetes reconeguts, que treballen a partir dels seus idiomes respectius, que ens oferiran lectures de la seva obra i una reflexió sobre la poesia. Un duet poètic basat en la diversitat (de llengua, de temari, d'estil...)

Dimecres 13 d'octubre
Davide Rondoni (Forli, Itàlia)
Sebastià Alzamora (Llucmajor, Mallorca)


Dimecres 3 de novembre
Luis Alberto de Cuenca (Madrid)
Antoni Marí (Eivissa)

Dijous 4 de desembre, a les 20h
Anna Aguilar-Amat (Barcelona)
Anna María Moix(Barcelona)


Modera i coordina:
Jordi Virallonga, president de l'Aula de Poesia de Barcelona

Organitza:
Centre Cultural de Sant Cugat amb la col·laboració de l'Aula de Poesia de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes.
   
 


Poesia als centres educatius

(Les activitats de Poesia als centres educatius s'organitzen des del Departament d'Educació de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès [tel. 93 565 70 00] i formen part del Pla Municipal de Dinamització Educativa.

Amb la col·laboració del Centre Cultural Sant Cugat i la Institució de les Lletres Catalanes)

Centres educatius de primària


Aiguafort de J. Granyer. Centenari de Joan Oliver "Pere Quart", 1999
Baguls de poesia.
Aquesta activitat poètica, duta a terme per Carme Serret, fa circular quatre baguls plens de llibres de poesia per les escoles de Sant Cugat. L'activitat és complementària amb la visita a les escoles de l'escriptor Enric Larreula, autor de Bestiesari, que treballa el llibre directament amb els alumnes.


Juguem amb els poetes
L'objectiu d'aquesta activitat inclosa al Pla de Dinamització és que l'infant prengui contacte amb un nou gènere literari, que adquireixi interès per jugar amb les paraules i que pugui aprofundir dins el món del poeta que s'estudia. Contes farcits de poemes, petits ritmes i cançons.
Tot això amb un suport visual força atractiu per l'infant. Hi ha també un apartat interactiu, on l'infant crearà els seus propis ritmes fins a la construcció visual d'un petit poema. Els poetes amb els quals es jugarà seran:
Pere Quart, Bestiari.
Miquel Martí i Pol, Per molts anys.
Olga Xirinacs, Marina i Cavall de mar.
   
Centres educatius de secundària Amb l'objectiu de fer conèixer l'obra dels grans poetes als alumnes dels centres de secundària de la ciutat, el poeta Francesc Garriga ha preparat unes sessions per parlar de la poesia de Carles Riba i Clementina Arderiu, i de la poesia en general. Als alumnes se'ls convida a participar a la Marató Riba/Arderiu que tindrà lloc el dissabte 13 de novembre a les 12.30h.
   
Ràdio Sant Cugat Lectura a càrrec d'estudiants dels instituts. Aquesta activitat, complementària de la Marató Riba/Arderiu del 13 de novembre, té com a objectiu apropar els versos d'aquests dos grans poetes tant als instituts com al màxim de públic possible.

El programa
l'Odissea, dirigit i presentat per Jordi Van Campen, entrevista alguns dels poetes que participen a Poesia a Sant Cugat '04.
Ràdio Sant Cugat - 91.5 FM.
Cada dimarts de 23h. a 34h.
   
Concurs literari Gabriel Ferrater '04 Els estudiants guardonats del Concurs Literari Gabriel Ferrater tenen l'ocasió de recitar els seus poemes a la roda informal de Poetes i Amics a El Mesón el dimecres 10 de novembre, a les 21.30h.
   
 
 
 
 
 
 

 © Marc Masdeu  2004

 
Free Web Hosting