Poesia a Sant Cugat 2004


 

 
 

Inici  | Programa d'actes |   Poetes  |   Enllaços  |   Contacte  |   Crèdits  

 
 

Presentacions

 
 

La col·laboració regular entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Cugat ens permet enguany de presentar, per quarta vegada, una nova edició de Poesia a Sant Cugat. Després del ressò de les edicions anteriors i de la bona resposta del públic, aquest 2004 s'ha decidit potenciar les activitats a les llibreries i al carrer, a la biblioteca, als centres escolars i artístics, i s'ha buscat la col·laboració de les entitats ciutadanes, l'aportació escolar, l'aportació dels mitjans de promoció i, en general, tots aquells lligams que ens han de servir per apropar la poesia a la gent. Sabem que, com a mínim, al llarg de quatre dies i d'una manera concreta, els lectors habituals i lectors més esporàdics tenen una cita obligada a Sant Cugat que els permetrà reflexionar, gràcies a la poesia, sobre el valor de la paraula i sobre el valor de la literatura.
Durant els quatre dies d'activitats, la ciutat s'apropa als autors per donar ple sentit a la idea que el progrés del coneixement depèn de la nostra capacitat d'assimilació de la paraula, que serveix per crear, per imaginar i per suscitar emocions, és a dir: per conèixer i saber. Durant aquests dies, doncs, Sant Cugat esdevindrà un centre de poesia a Catalunya; els poetes joves i els més regoneguts, i els noms de la nostra tradició, s'apleguen en un programa variat. Clementina Arderiu i Carles Riba hi seran homenatjats -se'ls dedica la jornada de la marató poètica de dissabte-; Mercè Rodoreda és evocada a través d'una gran exposició en les seves múltiples facetes -i recordada com la poeta una mica secreta que va ser-; Pau Riba i Jaume Sisa evoquen, en dues sessions diverses, les delicades relacions entre la cançó i la poesia; i tots els participants a les llibreries, a les galeries d'art i al VII Festival de Poesia Catalana ens mostren la varietat dins la unitat del que avui s'escriu en català.
Guanyem nous públics, enfortim la literatura, acostem els autors als lectors, perquè creiem que la cultura -i la poesia n'és un dels seus motors- és una eina fonamental de llibertat.

Assumpta Bailac
Directora General de Promoció i Cooperació Cultural
Generalitat de Catalunya


Tinc el plaer de presentar-vos la quarta edició de Poesia a Sant Cugat, fruit d'una estreta col·laboració entre l'Ajuntament de Sant Cugat i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, organitzada pel Centre Cultural Sant Cugat i la Institució de les Lletres Catalanes. Ja han passat set anys des de la celebració del Primer Festival de Poesia al Teatre-Auditori, amb destacats poetes dels Països Catalans. L'esdeveniment es va consolidar i l'any 2001 el vam ampliar per oferir quatre dies d'activitats poètiques per tota la nostra ciutat.

L'edició 2004 oferirà com sempre un programa molt variat que omplirà Sant Cugat de la paraula poètica -espectacles, concerts, recitals i lectures que s'oferiran en diferents escenaris com ara els carrers, les places, el claustre del Monestir, la Biblioteca del Mil·lenari, els centres educatius, les llibreries, els bars i restaurants i els espais d'art per culminar amb el VII Festival de Poesia Catalana al Teatre-Auditori sota la direcció escènica de Xavier Albertí.

La poesia és un gènere a vegades injustament titllat de difícil o de minoritari. Un dels clars objectius de Poesia a Sant Cugat és acostar el món poètic al màxim de persones, perquè el puguin gaudir i viure de la manera més directa i dinàmica possible. Us animo, doncs, a participar-hi i a fruir d'una estona alhora agradable i suggestiva.

Lluís Recoder
Alcalde de Sant Cugat del Vallès

 
 
 
 
 

 © Marc Masdeu  2004

 
Free Web Hosting